Urejanje okolice

Pri FGP Gorenc poskrbimo, da bo okolica vaše hiše ali poslovnega objekta urejena po vaših željah. Izvedemo individualno ureditev vašega dvorišča, strokovno asfaltiramo dovozne poti ali položimo tlakovce ter estetsko izdelamo škarpe, ograje in robnike. Poskrbimo za vsa potrebna gradbena dela, kot so izkopi, odvoz materiala, priprava terena in dovoz gradbenega materiala. Za vsa zemeljska dela imamo na voljo svoj vozni park in gradbeno mehanizacijo, zato smo neodvisni od podizvajalcev. S tem vam zagotovimo, da bo vse potrebno za izgradnjo ali prenovo vašega dvorišča in okolice izvedeno pri enem izvajalcu. Tako prihranite čas in denar, saj usklajevanje in dogovarjanje med različnimi izvajalci ni potrebno.

Dela pri urejanju okolice, ki jih izvajamo:
 • izkopi in nasipi,
 • planiranje ali utrditev terena,
 • ureditev zemeljske okolice hiše,
 • tlakovanje dvorišča,
 • asfaltiranje dvorišča,
 • postavitev robnikov,
 • izdelava betonskih škarp,
 • izdelava ali montaža betonskih zidov ter ograj,
 • izdelava kamnite ograje,
 • polaganje cevi,
 • betoniranje jaškov,
 • izkopi za sisteme za deževnico.

Asfaltiranje

Asfaltiranje je pomembno in zahtevno opravilo. Asfaltiranje je najbolje prepustiti strokovnjakom s profesionalno opremo, da lahko asfalt doseže visoko življenjsko dobo. Na ogledu lokacije vam bomo predstavili potek gradnje in časovni okvir izvedbe.  

Ureditev dovozne poti in parkirišča pred nepremičnino pomembno vpliva na izgled vaše nepremičnine. Asfaltiranje dvorišč je ena izmed bolj priljubljenih možnosti, saj je vzdrževanje asfaltne površine zelo enostavno. Kjer je to bolj smiselno, nudimo tudi tlakovanje površin dvorišča s tlakovci.

Tlakovanje dvorišč

Tlakovci so pogosta izbira, ko urejamo okolico hiše. Na voljo so v najrazličnejših oblikah in barvnih odtenkih in zagotovo bomo našli takšne, ki se bodo podali k vaši arhitekturni zasnovi doma. Beton, iz katerega so tlakovci najpogosteje narejeni, je naraven material. Ob pravilni uporabi, vzdrževanju in negi imajo tlakovci tako rekoč neomejeno življenjsko dobo.

Tlakovci imajo na zgornji strani ravne površine in so zato enostavni za čiščenje. Samo polaganje tlakovcev poteka enostavno in hitro, zato prihranite tudi na času.

Dvorišče in okolico hiše lahko tlakujemo tudi s pranimi betonskimi ploščami (terac plošče). Prani betoni so idealni za dovršen izgled dvorišč in dovozov individualnih hiš.

Pri FGP Gorenc opravimo celotno storitev polaganja tlakovcev: ogledamo si lokacijo vašega dvorišča, nabavimo material, pripravimo teren in izvedemo polaganje. Ker nudimo celostno storitev, vam ni potrebno čakati na več podizvajalcev, s tem pa pridobite na času in kakovosti izvedbe.

Pravilno pripravljena podlaga je najpomembnejši del polaganja tlakovcev. Vse vrste tlakovcev polagamo na pravilno pripravljeno in dobro utrjeno peščeno podlago. Nosilnost tlakovane površine je namreč odvisna od podlage oziroma od spodnjega ustroja. Na površinah, po katerih vozimo, so obremenitve večje in zaradi neustrezno pripravljene podlage se teren začne posedati, kar lahko povzroči poškodbe na tlakovcih. Pripravo podlage in tlakovanje tlakovcev zato raje prepustite nam, saj imamo dolgoletne izkušnje z izvedbo na različnih podlagah.

Izdelava škarp

Izdelujemo betonske škarpe oz. tako imenovane podporne zidove, ki imajo poleg okrasne tudi nosilno funkcijo. Izvedba škarpe je zahtevno opravilo, saj moramo izdelati analizo terena ter upoštevati statiko: pritisk zemljine na škarpo in dimenzijo temelja. Pri izdelavi zagotovimo povezavo armature temeljev in zidu ter poskrbimo za ustrezno drenažo. Voda se tako ne bo nabirala med škarpo in zemljiščem, ki ga podpira. Odločimo se tudi za ustrezno izvedbo strukture škarpe: s stebri ali armirano integralno izvedbo. Svetujemo vam tudi pri izbiri materiala, da se bo škarpa res skladala s celostno podobo vašega doma ali poslovnega objekta.

Betonske škarpe

Izdelava betonske škarpe je enostavna, hitra in cenovno ugodnejša od kamnite škarpe. Prav tako upoštevamo teren, armaturo in drenažo. Škarpo po vaši želji dodelamo z dekorativnimi elementi kot zaključni sloj. Škarpo lahko zidamo tudi z lomljenim zidakom, ki da škarpi lep končni izgled. 

Postavitev robnikov

Vsako asfaltno ali tlakovano površino zaključimo s postavitvijo robnikov in s tem zaokrožimo vašo zunanjo ureditev hiše. Robniki postavijo mejo med travnato in vozno površino, zagotovijo trajnost vaše asfaltnega ali tlakovanega dvorišča ter omogočijo pot meteornim vodam in pravilno drenažo.

Ureditev vrta

Poskrbimo tudi za ureditev vrta, dvignjene grede z robniki in zalivalni sistem.

Odvod meteornih voda

Na vaši stanovanjski hiši ali poslovnem objektu izvedemo odvajanje meteornih voda. Kjer je le mogoče, je potrebno strešne meteorne vode ponikati. S tem razbremenimo odvodne kanale in hkrati bogatimo podtalnico.

Naše reference

©Copyright 2024 Infomedia|Madoja